2019. október 11-én „Logisztika és kikötői rendszerek” címmel konferenciát rendezett a Ligúriai Tiszteletbeli Konzulátus Genovában.

A konferenciát Csiszár Jenő milánói főkonzul és Giuseppe Giacomini Genovai T.B konzul nyitották meg, az Innovációs és Technológiai Minisztérium részéről Horváth Beatrix főosztályvezető asszony (CEF Főosztály), valamint a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésüzemi és Közlekedésgazdasági Tanszék részéről Mészáros Ferenc dékánhelyettes voltak az előadók.

Paolo Emilio Signorini a Ligúr tenger kikötői hatóságának elnöke, Marco Bucci genovai polgármester, valamint Andrea Benveduti a kikötői és logisztikai főtanácsos mondott köszöntő beszédet olasz részről. A magyar előadókon kívül Edoardo Rixi parlamenti képviselő, illetve Enrico Musso a genovai egyetem alkalmazott gazdaságtan tanszékének professzora tartott elemző, tudományos prezentációt a nagyszámú hallgatóságnak.

Az előadás folyamán a konzulátusnak lehetősége volt bemutatni Magyarország gazdasági potenciálját és elősegíteni Magyarország és Olaszország közötti kereskedelmi sikert.