2023. november 28-án került sor a magyar Masterplast csoport észak-olaszországi kifektetési projektjének ünnepélyes átadó ünnepségére az Emilia-Romagna tartományban található Calerno településen. Az eseményen részt vett Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, a milánói főkonzulátust Csiszár Jenő főkonzul és Paschek Dániel külgazdasági attasé képviselték. Az eseményen jelen volt Kovács Ádám Zoltán római magyar nagykövet is. 

Az ünnepélyes szalagátvágást megelőzően Menczer Tamás államtitkár zártkörű egyeztetést folytatott a Masterplast képviseletében jelenlévő Tibor Dávid vállalatvezetővel, Jancsó Illés igazgatóhelyettessel és Fazekas Bálinttal, az igazgatótanács tagjával. Az egyeztetés során Menczer Tamás ismertette a magyar külgazdasági stratégiát, különös tekintettel a kifektetési programok jelentőségére. 

A főkonzulátusunk által kezdetektől fogva proaktív módon támogatott, közel 3 millió eurós költségvetésből létrehozott EPS alapú hőszigetelőanyag gyár, évente mintegy 15 millió eurós többlet árbevételt eredményezhet majd a magyar vállalat számára.