“Pier Paolo Vergerio”  Olasz-Magyar Kulturális Szövetség

Friuli-Venezia Giulia tartományban 2003  óta  működik  a “Pier Paolo Vergerio”  Olasz-Magyar  Kulturális Szövetség,  Duino-Aurisina  székhellyel.   A szervezet magas színvonalú kulturális tevékenységet folytat.

Időszakosan  megjelenteti  az  un.  “Vergerio  füzetek”  kiadványt,  valamint   a “ Közép-Európai  Civilizáció“ című könyvsorozat  újabb  darabjait.

Tevékenységi  köre:

  • konferenciák,
  • kerekasztal – beszélgetések,
  • fényképkiállítások,
  • irodalmi  estek,
  • koncertek  szervezése,
  • különféle  tanulmányok,  írások kiadása.

 

A  szövetség  email  elérhetősége:  vergerio@adria-danubia.eu  

Honlapja: www.adria-danubia.eu

 

Trivenetói Olasz-Magyar Kulturális Társaság

A velencei Tiszteletbeli Főkonzulátus, amely 1990 óta működik Velencében, helyet ad a   Trivenetói Olasz-Magyar Kulturális Társaság titkárságának is, amelynek az elnöke Szabó Katalin, és amelynek a tiszteletbeli elnöke Zoppas Enrico tiszteletbeli főkonzul.

A Kulturális Társaság több mint száz tagot számlál Trivenetóban és Magyarországon.   Célja az Olaszország és Magyarország közötti kapcsolatok tanulmányozása, kiaknázása, kiszélesítése és elmélyítése, hiszen a két nemzetet évezredes kötelékek kapcsolják össze, melyek a közös kulturális és vallási, azaz az európai és keresztény hagyományok rendszerében erősödnek meg újra és újra.

A társaság olasz és magyar állampolgárok egy csoportjának a kezdeményezésére, a velencei Tiszteletbeli Magyar Főkonzulátus szíves és hathatós támogatásával jött létre. 1998 júniusában alakult meg hivatalosan.

A Társaság és a Főkonzulátus rendszeresen szerveznek baráti találkozókat a tagok számára a márciusi és októberi magyar nemzeti ünnepek alkalmából, ezen kívül kulturális programokat is rendeznek, mint konferenciákat, előadásokat, könyvbemutatókat, koncerteket.

A Trivenetói Olasz-Magyar Kulturális Társaság honlapja:

www.assitaungtriveneto.org

 

Olasz-Magyar Kulturális Egyesület Emilia-Romagna Tartományban

 

Cim: Via Santa Caterina, 55

40123 BOLOGNA (BO)  IT

Tel: 00 39 051 9914536

Mobil: 00 39 331 4021400

E-mail: associazioneungheria@gmail.com

 

Elnök: NICOLA de GIROLAMO

 

A bolognai Olasz-Magyar Kulturális Egyesület egy önálló, független intézmény, mely a magyar - olasz kapcsolatok fejlesztését szorgalmazza 1980 óta minden területen és különböző szinteken.

 

Részletesebb információ: www.aciuer.com, Facebook és Twitter

 

 

 

 

LIGURIA – MAGYARORSZÁG Kulturális Egyesület

 

A Liguria – Magyar Kulturális Egyesület 1998-ban jött létre Genovában. Az Egyesület mindig nagy figyelmet fordított Magyarország és Liguria társadalmának, történelmének és kultúrájának kölcsönös megismerésére. Tevékenységét Magyarország Genovai Tiszteletbeli Konzulátusával és Magyarország Milánói Főkonzulátusával együttműködésben végzi. Jelenlegi elnöke Pietro Bellantone; a Titkárságot Csontos Mária vezeti. Az Egyesület székhelye Magyarország Genovai Tiszteletbeli Konzulátusának épületében van

 

Cím: Viale Padre Santo 5/8 – 16122 Genova

Mobil:. +39 3481563966 – Tel.: +39 0108985800 –  Fax : +39 0108315285

E-mail :  liguria.ungheria@gmail.com

 

 

 

 

 

 

CASA UNGHERESE – MAGYAR HÁZ Kulturális Egyesület

A Casa Ungherese – Magyar Ház Kulturális Egyesület 2012-ben jött létre, egy maroknyi Vareseben és környékén élő magyar és olasz önkéntes ötlete alapján, akiket egy közös cél kötött össze: a két ország közötti kapcsolat megszilárdítása, magyar hagyományaink, szokásaink, népművészetünk megismerése és megismertetése, nyelvünk ápolása.

Havonta rendezünk találkozókat Cocquio Trevisagoban. Hétvégi Tanodánkban a kétnyelvű gyerekeknek magyar nyelvi, történelemi és irodalmi órák keretében ismeretterjesztő, hagyományőrző foglalkozásokat tartunk. Rendszeresen megemlékezünk ünnepeinkről: gyerekeink szavalnak, énekelnek, felelevenítik a történelmi eseményeket.

A tanodai foglalkozásokon kívül egy évben kétszer szervezünk nagyobb összejövetelt. A gyerekek nagy örömére minden decemberben a Magyar Házba is ellátogat a Mikulás. A gyerekek műsorral, színdarabbal várják, ő pedig ajándékokkal kedveskedik nekik. Mindezt táncház, közös vacsora, kötetlen beszélgetés követi.

Az év másik legnagyobb eseménye és rendezvénye a Festa Ungherese – Magyar Ünnep, amelyről büszkén mondhatjuk, hogy az Olaszországban élő magyarok egyik fontos találkozópontja.

Egyesületünk fontosnak tartja a táncházmozgalom népszerűsítését, folyamatosan kapcsolatban állunk magyarországi együttesekkel, akiknek lehetőséget biztosítunk arra, hogy megmutassuk a magyar néptánc közösségteremtő erejét és szépségét. Hagyománnyá vált a Festa Ungherese – Magyar Ünnep, ahol az anyaországi táncosok és zenészek amatőr tánccsoportunkkal együtt rendszeresen fellépnek.

Az egyesület elnöke: Mátyás Ildikó

Az egyesület címe:

Via Motto dei Grilli 26.

21034 Cocquio Trevisago (Varese)

Az egyesület honlapja: http://www.casaungherese.org

E-mail: casaungherese@gmail.com

 

Az egyesület Facebook oldala: https://www.facebook.com/Casa-Ungherese-335871306485076/?fref=ts