Tisztelt Honfitársam!


Kedves Barátom!


Nekünk, Magyaroknak az 1956, mint évszám, a diktatúra elleni harcot jelenti generációk óta, amikor is egy nemzet, itt Európa közepén, fellázadt és demokráciát áhított.
Egy szabadságszerető nép, európai módon, békésen akarta kezébe venni a sorsát, hogy végre szabadon élhessen, azonban a kommunista elnyomás ezt nem hagyta és vérbe fojtotta a magyar demokráciáért indított forradalmunkat.

Sajnos harcunkban magunkra maradtunk, így csak rövid ideig lehetett boldog, és szabad Magyarország.

November 4-én az elnyomó szovjet tankok – a kommunista diktatúra jelképei – eltaposták a demokráciát áhító Magyarországot. A forradalmunk leverése után, több mint 30 év elnyomást, kommunista diktatúrát követően, 1989-ben ismét lehetőséget kaptunk arra hogy leszámoljunk a szellemi és fizikai elnyomással, és Magyarországon a diktatúrát végérvényesen felváltsa a demokrácia.

De ha nincs 1956, ha nincsenek a pesti srácok és lányok, ha nincsenek a magyar szabadságharcosok, akik életüket adták a forradalomért, akkor a mi generációnknak nem jön el 1989.

Mi magyarok, 1989-től még csak 31 éve élhetünk szabadon, ezért is olyan fontos számunkra a kivívott demokráciánknak mindenkitől és mindenáron való óvása, védelme.

Kérem, fogadják a képes összefoglalót a szabadságharcunkról, 1956-ról, Beethoven, a Magyar forradalom jelképévé vált Egmont nyitányának kíséretével. Ezzel emlékezzünk közösen az 1956-os Magyar hőseinkre.

 

Milánó, 2020. október 22. 

 

Csiszár Jenő

Főkonzul